Z Nitry k Drážovskému kostolíku ( Kostol svätého Michala Archanjela )

18.06.2014 22:30

Ďaľšia pekná poldenná prechádzka. Pokračujeme v objavovaní blízkeho okolia v pohorí Tríbeč. Ako pri ceste na Zobor, zaparkujeme pri Liečebnom ústave. Cestu do Drážoviec z Nitry môžeme  absolvovať dvoma trasami. Po porade dospelých sme sa rozhodli  vydať  po modrej značke, čo by mala byť  ľahšia trasa lesom. Ak budeme mať dostatok síl pri ceste späť, strihneme to trochu kopcom to cez Meškov vrch.

Lesný chodníček po modrej značke je viac než pohodičková vychádzočka. V lesíku je pekne čisto . Fotíme sa pri altánku, sledujeme hovniválov, ktorých je tu spústa. Asi po polhodinke dorazíme k rázcestiu pod Plieškou. Odtiaľto by nás modrá značka doviedla rovno do Drážoviec. My však chceme vidieť kostolík a preto pokračujeme po zelenej značke k rázcestiu  Barohať. Odtiaľto už je to ku kostolíku len pár minút.  Máme šťastie, nie je tu práve veľa ľudí, rozložíme sa v tráve, deti sa hrajú okolo a máme dokonalú nedeľňajšiu idilku.

Cestou späť pri rázcestí pod Plieškou, sme sa rozhodli pre variantu cez Meškov vrch. Troška zdĺhavejšia varianta, ale aspoň sme sa ešte trochu potúlali  Zoborskou lesostepou. Rastú tu borovice, ktoré nádherne voňajú Chorvátskom J.  

Fotogaléria: Z Nitry k Drážovskému kostolíku